INTERVIEW STIJN GERRITS

DUBBEL FEEST

Wist je al dat we tijdens het 25e Hofbal een extra feestje vieren? Drankenhandel Peeman is namelijk voor het 10e jaar op rij sponsor. Nog een jubileum dus! Er zijn heel veel ondernemers die het Hofbal maken tot wat het is, maar de bijdrage van Peeman Dranken de laatste jaren als hoofdsponsor is wel heel uniek. Het historische, oer-Nijmeegse bedrijf laat zien dat het een groot hart voor de stad en het Hofbal heeft. We vroegen eigenaar Stijn Gerrits wat hét ondernemersgala van Nijmegen voor hem betekent.

DE HAPPENING VAN HET JAAR

Stijn komt al zo’n 15 jaar op het Hofbal. Specifieke hoogtepunten heeft hij niet, ieder jaar heeft wel een mooie herinnering voor hem. Natuurlijk zijn ‘het toetreden tot de Hofraad’ en ‘het hoofdsponsorschap’ wel speciale momenten geweest, maar het zijn vooral de mensen die het feest maken wat hem betreft. Hij geniet van het echte ‘ons kent ons’-gevoel en is zeer duidelijk: het is absoluut de happening van het jaar!

EEN GROTE LUXE NETWERKBORREL

De eigenaar van de ruim 100-jaar oude drankenhandel ziet het Hofbal als een luxe, stijlvolle netwerkborrel. Eén keer per jaar kom je iedereen die je weer even niet gezien hebt daar tegen. Dat is genieten. Daarbij staat er altijd weer een mooi programma klaar wat de avond compleet maakt. Het is dan ook niet voor niets dat Stijn graag hoofdsponsor is.

HOFBAL EN PEEMAN DELEN ÉÉN FILOSOFIE

Belangrijk uitgangspunt voor het sponsorschap van Peeman is dat de filosofie van het Hofbal zo goed aansluit bij die van hen zelf. Alles tot in de puntjes geregeld en mensen volledig in de watten leggen…dat is waarin Peeman zich al die jaren in probeert te onderscheiden. Altijd bereikbaar, (bijna) alles is mogelijk en meedenken met de klant en altijd streven naar service met een glimlach.

MEEGAAN MET DE TIJD

Stijn geeft aan dat het ook heel belangrijk is om met de tijd mee te gaan. De brouwerijen voeren oorlog om klanten te scoren en stunten met zulke hoge kortingen. Dus moet je scoren op service en een breder pakket bieden. Biologische dranken, de meest aparte speciaalbieren en ook in wijn en fris moet je assortiment breed zijn. Mensen hebben een kratje Coca-cola of Pepsi wel gezien. Bij Peeman kunnen ze dan ook eigenlijk overal wel aankomen.

DE TOEKOMST VAN HET HOFBAL

Ook het Hofbal zal volgens Stijn mee moeten met de tijd. Daar heeft hij ook wel een idee bij: De ondernemers die het Hofbal groot hebben gemaakt, kunnen nieuwe jonge ondernemers enthousiast maken voor de volgende 25 jaar. Zo blijft het evenement behouden en het ‘ons kent ons’-idee bestaan. Volgens Stijn is het Hofbal over nog eens 25 jaar dan ook nog steeds het allergrootste en mooiste feest van heel Nijmegen en omstreken.

DE KEUZES VAN STIJN:

  1. Zilver of Goud: Goud
  2. Lachen of Dromen: Lachen
  3. Krant of Nieuws-app: Krant
  4. Alcohol of Seks: Seks
  5. Salade of Friet: Salade
  6. Hofraad of Hofbal: Hofbal